ukenru
u-mon-rozpovili-yakiy-ekzamen-skladatimut-vipuskniki-magistraturi

У МОН розповіли, який іспит складатимуть випускники магістратури

 • 11786 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Відповідно до ухваленої урядом постанови, випускники магістратури за 30 спеціальностями мають складати комплексний екзамен, який оцінюватиме набуття випускником конкретних компетентностей і результатів навчання. Про це повідомив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Це буде комплексний екзамен, який буде орієнтуватися не на окремі предмети, оскільки сьогодні в стандарти вищої освіти не вписуються переліки дисциплін, а вписують конкретні компетентності й результати навчання", - пояснив Шаров.

За його словами, з 2020 року такий екзамен буде запроваджуватися поступово, можливо, спочатку на пілотних спеціальностях.

При цьому, він додав, що загалом таких спеціальностей передбачається 30, це приблизно четверта частина спеціальностей. До цього переліку віднесені спеціальності або з особливою суспільною відповідальністю (медики), або спеціальності з підвищеними ризиками і заборонами (наприклад, енергетика).

Нагадаємо, уряд схвалив постанову, згідно з якою випускники магістратури 30-ти найбільш суспільно важливих та пов’язаних з підвищеним ризиком спеціальностей складатимуть атестацію в формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

Українські Національні Новини

Суспільство