ukenru
u-mon-khochut-po-novomu-navchati-kukhariv-ta-konditeriv

У МОН хочуть по-новому навчати кухарів та кондитерів

 • 13750 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Міністерство освіти і науки разом з амбасадором реформи професійної освіти Євгеном Клопотенком працюватимуть над зміною навчання кухарів та кондитерів. Пілотний проєкт розпочнеться вже у вересні на базі двох київських училищ, передає УНН з посиланням на повідомлення пресслужби МОН.

Цитата

“Коли Євген запропонував змінити підготовку кухарів, ми разом з управлінцями Києва підтримали його. Дійсно, зараз учні-кухарі вчаться за освітнім стандартом 2007 року, тоді як ринок праці вимагає від випускників вже інших навичок. Тож разом ми хочемо подолати розрив між підготовкою кваліфікованих робітників у профтехах і тим, чого реально потребує ринок праці. Проєкт, який плануємо запустити восени, триватиме кілька років і охопить новою програмою весь навчальний курс для учнів пілотних груп”, – розповів заступник міністра Ігор Гарбарук.

Деталі

За даними МОН, у межах пілоту учні “не тільки опанують сучасні практики, а й змінять підхід до вивчення теоретичного матеріалу”. Крім того, викладачі обох закладів мають пройти підвищення кваліфікації.

Зазначається, що у новий освітній простір інвестували майже 5,8 млн гривень. З них понад 2 млн гривень – кошти держбюджету, решта – майже 3,7 млн гривень – гроші місцевого бюджету.

Що було раніше

Як стало відомо раніше, у Міністерстві освіти і науки працюють над тим, щоб заклади вищої освіти могли вказувати інформацію про особливі досягнення випускника у додатку до диплома європейського зразка.

Українські Національні Новини

Політика