ukenru
u-moldovi-zvinuvatili-rosiyski-spetssluzhbi-u-planakh-destabilizatsiyi-krayini-na-aktsiyi-u-kishenevi

У Молдові звинуватили російські спецслужби у планах дестабілізації країни на акції у Кишиневі

 • 629838 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Російські спецслужби планують дестабілізувати ситуацію в Молдові, зокрема, на акції, яку планують сьогодні члени та прихильники партії «Шор» у Кишиневі. Про це 12 березня розповів голова Національної поліції країни Віорел Чернеуцяну, пише УНН з посиланням на NewsMaker.

Чернеуцяну згадав, що правоохоронним органам вдалося зупинити громадянина росії, який прибув до Кишинева 9 березня. За словами поліцейського, його метою було навчити людей, які мали намір дестабілізувати ситуацію в Молдові.

Цитата

«Наш агент під прикриттям, введений у цю групу, вступив у контакт із людиною з росії. Другий громадянин росії Андрій приїхав до Молдови, щоб організувати навчання. Раніше він уже бував у Молдові, кілька разів змінював прізвище та документи, щоб його не можна було відстежити», - сказав Чернеуцяну.

Очільник молдовської поліції також повідомив, що організатори майбутніх заворушень сформували 10 груп по 10 осіб, яких готували до акцій. Усі їхні дії координували із росії. При цьому всім завербованим обіцяли за організацію заворушень 10 тис. дол. та підтримку політичних сил у Молдові. Учора сімох із них затримали та доставили до поліції.

Також Чернеуцяну продемонстрував записи, зняті прихованою камерою, на яких зафіксовано тренування.

Контекст

Сьогодні у центрі Кишинева має відбутися протест «Руху для народу» та партії «Шор». Напередодні 11 березня, правоохоронці заявили, що на сьогоднішній акції планувалися масові заворушення. Поліція попередила, що 12 березня з 13:00 на бул. Штефана чол Маре та на вулиці Міхай Вітязул частково перекриють рух. Крім того, співробітники правоохоронних органів попросили громадські об'єднання з незаконними значками та відзнаками, які рухаються попереду колони учасників, бути з відкритими обличчями.

Українські Національні Новини

Новини Світу