ukenru
u-moldovi-achs-viyavleno-noviy-vipadok

У Молдові АЧС: виявлено новий випадок

 • 9682 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. У Молдові зафіксовано новий випадок африканської чуми свиней (АЧС), передає УНН з посиланням на видання Professional Pig Community.

Відзначається, що хворобу виявили серед домашніх свиней.

"Спалах виявили в приватному господарстві в селі Паланка (район Вода), за 49 км від районного центру і 2 км від кордону з Україною. Проби відібрали 24 квітня 2018 року, а вже 26 квітня лабораторія підтвердила діагноз - АЧС", - йдеться в повідомленні.

На сьогодні всі свині, заражені АЧС, знищені.

Нагадаємо, АЧС продовжує поширюватися країнами Європи. Наприкінці квітня в Угорщині було зафіксовано перший випадок АЧС.

Раніше про загрозливі тенденції поширення АЧС заявили і в Польщі. Польща вимагала співфінансування будівництва декількох тисяч кілометрів захисних огороджень уздовж східного кордону з Україною і Білоруссю, щоб зупинити міграцію кабанів - головних винуватців поширення вірусу. На сьогодні влада Польщі вважають, що будівництво паркану на східному кордоні ЄС мало величезне значення 2-2,5 роки тому, коли спалахів АЧС було мало.

В Україні тим часом проблема АЧС не вирішується вже протягом більш ніж 3 років. Це спричинило за собою значні збитки фермерів, скорочення поголів'я свиней і подорожчання свинини і сала. Крім цього, як заявив депутат С.Тригубенко, Україна рекордно збільшила імпорт свинини з Нідерландів.

Таких обсягів поставок свинини з-за кордону не було протягом останніх 4 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу