ukenru
u-minyusti-zayavlyayut-pro-nepripustimist-peregovoriv-neupovnovazhenikh-osib-z-boyovikami

У Мін'юсті заявляють про неприпустимість переговорів неуповноважених осіб з бойовиками

 • 8368 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Участь неуповноважених осіб у переговорах з бойовиками є неприпустимим. Таку думку в ефірі "112 Україна" висловила заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, коментуючи зустріч нардепа Надії Савченко з ватажками "ЛДНР".

"Сьогодні багато питань з приводу того, чому окремі не уповноважені особи беруть участь у переговорах від імені України. На мою думку, це неприпустимо. Всі переговори повинні бути в рамках певного кола осіб, які визначені президентом", - сказала Севостьянова.

За словами заступника міністра, юридичні відносини з підконтрольними бойовикам територіями виключені.

"Юридично мати відносини з так званими невизнаними республіками Луганської, Донецької областей ми не можемо і не плануємо мати. Ми не визнаємо факту даної окупації, ми розуміємо що це тимчасова окупація, на якій відбувається АТО. Саме тому всі дії, які відбуваються сьогодні й урядом України, і президентом, і командою переговірників, які беруть участь у Мінському процесі, що відбуваються на міжнародній арені і в політичній площині, разом з нашими колегами з міжнародних організацій, що здійснюють спостереження та фіксують факти порушень прав людини, які постійно відбуваються на цих територіях. На жаль, на сьогодні, єдиним ефективним інструментом є переговори, за результатами яких ми маємо поступові перемоги і можемо повертати наших громадян", - зазначила вона.

Нагадаємо, що Україна вже кілька тижнів тому заявила, що як жест доброї волі передає ОРДЛО 15 осіб зі списку на обмін. Зараз цей процес перебуває на завершальній стадії підготовки.

Зазначимо, Н.Савченко вела несанкціоновані переговори з бойовиками, зокрема у Мінську вона таємно зустрілася з ватажками "ДНР" і "ЛНР".

Українські Національні Новини

Політика