ukenru
u-minulomu-rotsi-rosiya-postavila-ozbroyen-na-15-mlrd-dol

Росія торік поставила озброєнь на 15 млрд дол.

 • 9810 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Росія, за попередніми даними, в 2017 році поставила озброєнь на суму близько 15 мільярдів доларів, портфель збройових замовлень залишається на рівні 45 мільярдів. Про це заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант" помічник президента Росії з питань Військово-технічного співробітництва Володимир Кожин, передає УНН.

"Попередньо план поставок на 2017 рік був виконаний і склав приблизно 15 мільярдів доларів, ймовірно, навіть трохи більше. Загальний портфель не знижується незважаючи ні на що, він становить близько 45 мільярдів доларів. А нових контрактів на поставку озброєння, військової техніки, надання профільних послуг у 2017 році укладено на суму понад 16 мільярдів доларів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал з несправними МіГ-21: в Україні запевняють, що претензій від Хорватії не отримували

За словами Кожина, в 2017 році Росія поставила Ірану комплекси радіотехнічної розвідки, засоби моніторингу супутникових ліній зв'язку та іншу ненаступательную військову техніку. У свою чергу, Єгипет отримав зенітно-ракетні комплекси "Антей-2500" (експортний варіант С-300).

Також у 2017 році досить сильно змінилася географія партнерів Росії.

У РФ стали укладати контракти з країнами, які раніше або дуже мало закуповували у Росії, або не купували взагалі, наприклад Саудівська Аравія, Катар, Бахрейн, Нігер.

Українські Національні Новини

Політика