ukenru
u-minulomu-rotsi-derzhkino-profinansuvalo-virobnitstvo-63-filmiv

У минулому році Держкіно профінансувало виробництво 63 фільмів

 • 22861 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. У 2018 році Держкіно спрямувало 238 271,6 тис. грн на виробництво та розповсюдження фільмів за програмою "Державна підтримка кінематографії". Про це повідомила Державне агентство України з питань кіно у відповіді на запит кореспондента УНН.

"На виробництво( створення) та розповсюдження документальних, просвітницьких, анімаційних фільмів, фільмів для дитячої аудиторії( з урахуванням художньої та культурної значущості), фільмів художньої та культурної значущості ( авторських фільмів) та фільмів-дебютів в обсязі до 100 відсотків включно загальної кошторисної вартості виробництва відповідного фільму спрямовано кошти у сумі 238 271,6 тис. грн . За рахунок цих коштів профінансовано виробництво 63 фільмів (24 ігрових, 38 неігрових та 1 анімаційний). Завершено виробництво 24 фільмів та тиражування одного фільму", - йдеться у відповіді на запит.

Нагадаємо, кінофільм режисера Андрія Щербака “Причинна” візьме участі у конкурсній програмі 11th Tehran International Animation Festival (TIAF), який відбудеться з 3 по 7 березня 2019 року.

Українські Національні Новини

Економіка