ukenru
u-minsotspolitiki-zapevnyayut-scho-sotsstrakh-maye-groshi-na-likarnyani-i-dekretni

У Мінсоцполітики запевняють, що соцстрах має гроші на лікарняні і декретні

 • 18192 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. На фоні заяв Фонду соціального страхування про неможливість виплат декретних та лікарняних через вичерпання відповідного бюджету, у Міністерстві соціальної політики заявили, що гроші у соцстраху є, а заява про призупинення виплат Фондом є особистою ініціативою його поновленого керівника Євгена Баженкова. Про це заявив заступник профільного міністра Олег Коваль, пообіцявши найближчим часом врегулювання питання, передає УНН з посиланням на пресслужбу міністерства.

“Кожного дня у Фонд соціального страхування надходить від 60 до 250 млн грн. Вчора на рахунках фонду було 429 млн грн, а сьогодні вже 550 млн грн. Тобто, гроші у них є. Хочу запевнити, що Мінсоцполітики забезпечить здійснення виплат, як тільки ми врегулюємо питання з керівництвом фонду”, - повідомив Коваль.

За словами заступника міністра, заява про призупинення виплат Фондом соціального страхування є особистою ініціативою поновленого керівника Фонду Євгена Баженкова: “Призупинення перерахування грошей можливе лише у випадку, коли є усна чи письмова вказівка керівника Виконавчої дирекції Фонду. Підстав для призупинення немає”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соцстрах шукає шляхи для відновлення соцвиплат до засідання 26 листопада

Коваль наголосив, що Міністерство соціальної політики за жодних обставин не буде співпрацювати із будь-ким, хто фігурує у кримінальних справах, особливо якщо йдеться про розкрадання загальнодержавного майна.

Заступник міністра підкреслив, що від особистих інтересів керівництва Фонду не повинні страждати звичайні українці. Тому найближчим часом питання буде врегульовано.

Нагадаємо, у січні 2018 року ГПУ відкрила кримінальне провадження проти очільника Фонду соціального страхування Євгена Баженкова. Його було звільнено 15 травня 2018 року рішенням правління, проте 8 листопада 2018 року Печерський суд Києва скасував рішення правління Фонду про звільнення Баженкова.

Як раніше повідомляв УНН, 20 листопада Фонд соціального страхування призупинив перерахування коштів для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам, зокрема, лікарняних і допомоги по вагітності та пологах. Фінансування тимчасово не здійснюється у зв’язку із закінченням кошторисних призначень за зазначеним напрямом, що затверджені бюджетом Фонду, заявили тоді у ФССУ.

Проте у Міністерстві соціальної політики прокоментували призупинення виплат лікарняних та декретних, заявивши, що поширена у ЗМІ інформація не відповідає дійсності. У міністерстві додали, що залишки на рахунку Фонду соціального страхування становлять 429,4 млн грн, що є достатнім для здійснення необхідних поточних виплат.

У Фонді соцстраху вирішуватимуть питання про поновлення виплат лікарняних та декретних на позачерговому засіданні 26 листопада.

Українські Національні Новини

Політика