ukenru
u-minsku-trivayut-zhorstki-sutichki-ta-zatrimannya-uchasnikiv-marshu-gordosti

У Мінську тривають жорсткі сутички та затримання учасників "Маршу гордості"

 • 13956 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. У Мінську тривають жорсткі сутички протестувальників з ОМОН і затримання. Про це повідомляє УНН з посиланням на Tyt.by.

"Біля станції метро "Пушкінська" жорстка сутичка демонстрантів і ОМОНу. Після того, як силовики затримали кількох людей і почали бити як мінімум одну людину кийками, в їх сторону полетіли предмети, також демонстранти полізли на ОМОН з кулаками", - пише видання.

Відзначається, що в результаті люди в шоломах і балаклавах занурилися в свій мікроавтобус і поїхали.

Також повідомляється, що біля Палацу молоді ОМОНівці дістали з машини трьох чоловіків і силою посадили в автозак. Машину, темно-зелений BMW, залишили на проїжджій частині з включеною аварійкою.

Як раніше повідомляв УНН, в Мінську сьогодні повідомляли про відключення інтернету і ввезення в місто великої кількості військової техніки. Так, сьогодні, на 64-й день протестів проти фальсифікації президентських виборів в Білорусі був оголошений "Марш гордості".

Нагадаємо, десятки тисяч людей вийшли на вулиці Білорусі після виборів 9 серпня, за офіційними даними про результати яких переміг Лукашенко. Почалося жорстоке придушення протестів, яке викликало осуд з боку Заходу, але підтримку з боку Москви.

Крім цього, Лукашенко спровокував нові демонстрації і нову критику Заходу після того, як провів таємну інавгурацію для себе. ЄС заявив, що інавгурації Лукашенка не вистачає "демократичної легітимності", і відмовився визнати його президентом.

Українські Національні Новини

Новини Світу