ukenru
u-minoboroni-rozpovili-yak-gotuyutsya-pozitsiyi-dlya-vidvedennya-viysk-na-donbasi

У Міноборони розповіли, як готуються позиції для відведення військ на Донбасі

 • 9036 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Відведення сил і засобів операції Об'єднаних сил від лінії розмежування в Петрівському і Золотому буде проводитися поетапно, на заздалегідь підготовлені позиції. Про це повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк під час години запитань до уряду в парламенті, передає кореспондент УНН.

"Відведення буде проводитись поетапно, на заздалегідь підготовлені позиції, з підготовленою системою траншей та ходів сполучення, обладнаними укриттями для особового складу, місцями для його проживання, а також створеними належними умовами для виконання бойових завдань. Я персонально був на цих двох ділянках і мав можливість пересвідчитися у підготовці позицій", - зазначив Загороднюк, відповідаючи на запитання щодо готовності позицій, на які мають відводитися українські військовослужбовці, та умов перебування військових на них.

За його словами, підрозділи, які розгорнуті в межах ділянок розведення, мають організовано та поетапно займати рубежі й позиції поза межами ділянок розведення. При цьому, він додав, що відновлення фортифікаційних споруд здійснюється інженерними підрозділами, оскільки українські військові вже перебували на цих позиціях у 2016 році.

"Вони були підготовлені у 2016 році – зараз закінчується їх відновлення", - додав міністр.

Загороднюк також зауважив, що Головним управлінням оперативного забезпечення Збройних сил України організована доставка та видача матеріальних засобів із польових складів для забезпечення будівництва або відновлення фортифікаційних споруд в районах відведення військ.

Нагадаємо, захист цивільного населення у зоні відведення військ буде забезпечуватись представниками Національної поліції та інших сил безпеки у взаємодії з військово-цивільними адміністраціями.

Українські Національні Новини

Політика