ukenru
u-minoboroni-rozpovili-pro-stan-zdorovya-dvokh-poranenikh-na-donbasi-viyskovikh

У Міноборони розповіли про стан здоров’я двох поранених на Донбасі військових

 • 10625 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Стан здоров’я двох поранених вчора на Донбасі українських військових лікарі розцінюють як задовільний. Про це сьогодні на брифінгу у Києві повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, передає кореспондент УНН.

"На жаль, внаслідок ворожих обстрілів з боку російсько-окупаційних військ загинув один наш захисник, 1985 р.н. Ще двоє наших захисників були поранені внаслідок ворожих обстрілів. Стан здоров’я військовослужбовців оцінюється як задовільний", - сказав Гуцуляк.

За його словами, обстановка на лінії зіткнення минулої доби особливих змін не зазнала. Основна активність противника прийшлася на післяобідній та нічний час, бойові дії тривали по всій лінії розмежування. Противник не знижує активності вогневих провокацій та продовжує обстрілювати наші оборонні позиції, зокрема, із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями ствольної артилерії. Підрозділи Об’єднаних сил ведуть активну оборону та дають адекватну відповідь.

Як зазначив Гуцуляк, загалом усі 45 ворожих обстрілів, що були зафіксовані на лінії зіткнення минулої доби, визначені як прицільні.

"З метою збереження життя та здоров’я особового складу, а також знищення активних вогневих засобів противника, військовослужбовці Збройних Сил України 25 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю", - сказав представник Міноборони.

Як повідомляв УНН, протягом минулої доби у районі проведення операції Об’єднаних сил бойовики незаконних збройних формувань так званих “Л/ДНР” 45 разів порушили режим припинення вогню, з них 17 разів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Унаслідок ворожого вогню один військовослужбовець ЗСУ загинув, ще двох було поранено та оперативно евакуйовано до шпиталю.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП