ukenru
u-minoboroni-rosiyi-pogodilosya-urizati-byudzhet-na-6

У Міноборони Росії погодилися урізати бюджет на 6%

 • 7368 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. У Міноборони Росії був “досить складний діалог” з Мінфіном, але відомства все-таки змогли прийти до компромісу: військові скоротять бюджет на 6%. Про це “Газеті.Ru” розповіли в оборонному відомстві, передає УНН.

Як пише видання, і в наступному році, і в наступні два роки Міноборони РФ скоротить бюджет лише на 6%, а не на 10%, як до цього рекомендував уряд.

Заступник міністра оборони Росії Тетяна Шевцова повідомила, що урізання витрат на 2017 рік у результаті становило близько 100 млрд руб.

Вона зазначила, що економити військові будуть «не по усіх напрямках» - не скоротяться грошове забезпечення, оплата праці, допомога і компенсації, а також пенсії та інші виплати військовим пенсіонерам.

Т.Шевцова підкреслила, що в 2015-2016 роках приймалися рішення про додаткове матеріальне стимулювання військовослужбовців, що дозволило збільшити їх реальні доходи в середньому на 48 тис. руб.

Вона також додала, що скорочення відомчого бюджету не позначиться на виконанні державного оборонного замовлення. За її словами, Міноборони зможе самостійно перерозподіляти до 10% бюджетних коштів.

Раніше повідомлялося, що щомісячне грошове забезпечення військовослужбовців Російської армії за підсумками поточного року в середньому складе 61,8 тис. руб.

Українські Національні Новини

Новини Світу