ukenru
u-minoboroni-rf-zayavili-pro-zagostrennya-obstanovki-na-kordoni-rosiyi-i-krayin-nato

У Міноборони РФ заявили про загострення обстановки на кордоні Росії і країн НАТО

 • 10336 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Військово-політична обстановка у західного кордону Росії залишається напруженою і може ще більше загостритися. Про це заявив міністр оборони Сергій Шойгу на засіданні колегії відомства, передає УНН з посиланням на РІА "Новини".

"Ростуть інтенсивність і масштаби заходів оперативно-бойової підготовки збройних сил країн - членів блоку поблизу наших кордонів. Тільки за останні три місяці на території Східної Європи і Балтії пройшло більше 30 навчань", - зазначив Шойгу.

Він нагадав, що в Прибалтиці і Польщі розгорнуто чотири багатонаціональних батальйонів НАТО загальною чисельністю до п'яти тисяч чоловік. Також в Польщі і Німеччині дислокуються бронетанкова бригада і бригада армійської авіації американських військ. Триває і розгортання елементів ПРО США.

Шойгу відзначив, що Міноборони нейтралізує виникаючі загрози, підвищуючи бойовий потенціал підрозділів Західного військового округу.

Як наголошується, в останні роки НАТО значно збільшило активність поблизу західних кордонів Росії. За словами Шойгу, ці навчання часто носять "відкритий антиросійський характер".

"У Москві неодноразово підкреслювали, що Росія ніколи не буде нападати на якусь країну НАТО. В МЗС відзначали, що в альянсі прекрасно знають про це, але користуються приводом, щоб розмістити більше техніки і військ у російських кордонів", - повідомляє видання.

Як повідомляв УНН, у НАТО немає даних, що війська РФ залишилися в Білорусі після навчань "Захід-2017".

Українські Національні Новини

Новини Світу