ukenru
u-minoboroni-rf-anonsuvali-instsenuvannya-khimataki-u-siriyi

У міноборони РФ анонсували "інсценування" хіматаки у Сирії

 • 8971 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. У міністерстві оборони РФ анонсували "інсценування" хімічної атаки в Сирії, заплановане на вечір 8 вересня, вказавши, що до цього часу її учасники повинні бути готові до її здійснення. Про це повідомив офіційний представник міноборони РФ Ігор Конашенков, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"7 вересня в Ідлібі в розташованому в районі школи "Аль-Вахда" командному пункті терористів пройшла "сходка" лідерів угруповань "Хайят Тахрір Аш-Шам" ("Джебхат ан-Нусра") і "Хізб Ат-Туркестан Аль-Ісламі"("Ісламська партія Туркестану") за участю місцевих координаторів "Сирійської цивільної оборони", - навели свої дані у міноборони РФ.

Конашенков зазначив, що на "сходці" в Ідлібі були "затверджені сценарії проведення та зйомок постановочних акцій з нібито застосуванням отруйних речовин урядовими військами Сирії проти мирного населення".

"Провокації плануються в населених пунктах Джіср Еш-Шугур, Сармін, Серакаб і Тафтаназ. Повну готовність всіх учасників проведення постановочних провокацій мають намір забезпечити до вечора 8 вересня. Сигналом для початку практичної фази провокації стане спеціальна команда від "зарубіжних друзів сирійської революції", - сказав Конашенков.

Він підкреслив, що "російське військове відомство продовжує уважно відслідковувати обстановку в Сирійській Арабській Республіці та дії угруповань збройних сил різних країн в Близькосхідному регіоні".

Нагадаємо, міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що у Пентагоні не мають розвідданих про наявність у сирійської збройної опозиції в провінції Ідліб хімічної зброї. 

Українські Національні Новини

Новини Світу