u-minoboroni-pogodili-z-monitoringovoyu-misiyeyu-yevrosoyuzu-oblik-peredanoyi-zbroyi-ta-viyskovogo-mayna

У Міноборони погодили з моніторинговою місією Євросоюзу облік переданої зброї та військового майна

 • 31188 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Представники Міністерства оборони провели зустріч з делегацією моніторингової місії Європейського фонду миру. Про це повідомили у пресслужбі Міноборони, передає УНН.

Деталі

Сторони обговорили проведення експертами ЄС моніторингу обліку наданої допомоги від Євросоюзу (озброєння, військова техніка та військове майно).

Фахівці Міноборони поінформували іноземних колег про порядок обліку отриманого від країн Європейського союзу майна та висловили готовність надати всебічну підтримку в організації його перевірки.

Своєю чергою представники ЄС висловили задоволення відкритістю української сторони, готовністю до співпраці, а також зазначили, що "така прозорість позитивно впливає на рішення держав Євросоюзу продовжувати надавати військову допомогу Україні".

Цитата

"Крім того, це дозволяє активно й змістовно протидіяти пропаганді та фейковим звинуваченням щодо так званої "незаконної передачі Україною зброї в треті руки", — зазначили у міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП заявили, що для наближення перемоги Україна потрібна технологічна зброя від партнерів

Сторони домовилися продовжувати співпрацю, додали у відомстві.

Довідково

Загальний обсяг військової допомоги Україні від країн ЄС, з початку повномасштабної російської агресії, оцінюється орієнтовно у 27 млрд євро, з них кошти надані в рамках EPF становлять 5,6 млрд євро.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Харків під ударами окупантів — ОВА

     • 77336 переглядiв

    Фаріон подає позов до суду через своє звільнення

     • 43129 переглядiв