u-minkulti-zapevnili-scho-mayut-spiski-peredanikh-lavri-pamyatok

У Мінкульті запевнили, що мають списки переданих Лаврі пам'яток

 • 9892 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Усі передані Києво-Печерській Лаврі об'єкти культури були чітко обліковані і описані, тож у Мінкульті знають точно, які з них зникли з території монастиря. Про це повідомила заступник міністра культури Тамара Мазур під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Якщо ми говоримо про Києво-Печерську Лавру, то ті списки, з якими звірялися, є достеменними. Вони складені на основі актів прийому-передачі, коли ще свого часу музейні предмети передавались в користування релігійній громаді після відновлення роботи монастиря. Ці всі списки чіткі, з інвентарними номерами", - зазначила заступник міністра, додавши, що Мінкульт готовий надати всі списки втрачених чи загублених громадою Лаври пам'яток.

За її словами, кожна культурна цінність, передана Києво-Печерській Лаврі, має чіткий і докладний опис, тож заяви про те, що "передавалось невідомо що", не відповідають дійсності.

При цьому, вона підкреслила, що в ході перевірок експерти Мінкульту засвідчили наявність всіх мощей, хоча достеменно визначити, чи дійсно це "ті самі" мощі, наразі неможливо.

Нагадаємо, раніше під час інвентаризації цінностей у Києво-Печерській лаврі не дорахувалися восьми ікон, дерев’яної чаші та хреста.

Раніше за результатами перевірки Міністерства культури України в основному та науково-допоміжному фондах Києво-Печерського історико-культурного заповідника, комісія не виявила 10 предметів. Місцезнаходження цих культурних цінностей на сьогодні не встановлено.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві затримали підозрюваного у торгівлі зброєю

     • 7940 переглядiв

    У МОН озвучили критерії сертифікації вчителів

     • 13147 переглядiв