ukenru
u-minfini-poyasnili-yak-skorochuvatimut-derzhborgi-u-nastupni-roki

У Мінфіні пояснили, як скорочуватимуть держборги у наступні роки

 • 10068 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Для скорочення державного боргу передбачається низка заходів, які будуть реалізовуватись у наступні кілька років. Про це журналістам повідомила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова, передає кореспондент УНН.

"Ми ухвалили на засіданні уряду Стратегію середньострокового управління державним боргом. Є низка заходів, якими ми займаємося. З одного боку це активна робота по зовнішнім нашим запозиченням, це збільшення частки гривневого боргу, це проведення в тому числі операцій з управління активами боргу. Тобто передбачено цілу низку заходів", - сказала Маркарова.

За її словами, це не будуть швидкі зміни за півроку чи рік, це зміни протягом кількох років, які через три роки дозволять значно зменшити відсоток боргу до ВВП.

"Зростання економіки має величезний вплив на стійкість держави. Чим вищим буде ріст економіки, тим меншим буде відсоток боргу до ВВП", - звернула увагу в.о. міністра фінансів.

Як повідомляв УНН, у Верховній Раді зареєстрували проект закону №9000 про Державний бюджет України на 2019 рік.

Законопроект було внесено урядом 15 вересня.

Нагадаємо, у проекті Державного бюджету України на 2019 рік закладається зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) на рівні 3%, а інфляція – на рівні 7,4%.

Уряд також пропонує підвищити мінімальну заробітну плату до 4173 гривень.

Українські Національні Новини

Економіка