ukenru
u-minekonomrozvitku-vidreaguvali-na-pretenziyi-rosiyskogo-vneshekonombanku

У Мінекономрозвитку відреагували на претензії російського "Внешэкономбанку"

 • 12253 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Спір з російським "Внешэкономбанком" буде розглядатися у рамках міжнародного права. Про це повідомив журналістам міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, відповідаючи на запитання кореспондента УНН.

“Це питання насамперед до Національного банку України з точки зору конкретики юридичної оцінки. А також, певно, питання до Міністерства юстиції. Я як людина професійна фінансового та економічного характеру, не бачив цього документу (лист „ВЄБ“ щодо інвестиційного спору через арешт активів його дочки в Україні „Промінвестбанку“ — ред.). Я подивлюся. Я думаю, що будь-який спір, або будь-яка претензія, що буде розглядатися, буде розглядатися в рамках міжнародного права”, — повідомив Кубів.

Як повідомляв УНН, російський "Внешэкономбанк" ("ВЭБ") закликав Україну вступити у переговори з врегулювання ситуації з арештом акцій "Промінвестбанку" ("ПІБ"), що належить йому, намагаючись вивести "дочку" з-під арешту за допомогою листа.

У листі "ВЭБ" від 14 вересня, адресованому Президенту України Петру Порошенку, Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, міністру закордонних справ Павлу Клімкіну, міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву і голові Національного банку України Якову Смолію вказано, що Україна порушила укладену з Росією угоду від 1998 року про взаємний захист капіталовкладень, і міститься пропозиція "негайно зв'язатися і вступити в переговори щодо дружнього врегулювання спору".

Українські Національні Новини

Економіка