ukenru
u-minato-nazvali-blokadu-postavok-vugillya-z-donbasu-neochikuvanim-nozhem-u-spinu

У МінАТО назвали блокаду поставок вугілля з Донбасу неочікуваним "ножем у спину"

 • 23391 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. З великими зусиллями Україні шляхом переговорів у Мінську вдалося залишити контроль над деякими галузями на окупованих територіях, проте тепер "блокада" є ножем в спину, бо такого ніхто не очікував. Про це в ефірі “Радіо Свобода” заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, передає УНН.

За словами міністра, всі критикують Мінський процес, але він працює.

"10 місяців ми як частина української делегації в Мінську відстоювали інтереси України, щоб зберегти зараз той контроль, який є за частиною цілих секторів, галузей економіки на непідконтрольній території. І ми почали виходити на рішення, коли всі міжнародні партнери, у тому числі Російська Федерація погодилася тим, що Україна збереже контроль над частинами цих важливих економічних складових. Це було не легко, але за рахунок певних механізмів долучення міжнародних партнерів нам вдалося берегти контроль за частиною української залізниці, яку намагались "віджати" на непідконтрольних територіях. Ми знайшли механізми, як зберегти за нею контроль. Тепер те ж стосується металургійної і вугільної галузі і енергетики…З великою такою напругою нам вдалося зберегти контроль за такими секторами і галузями України. Але почалися зараз дії, які ми не очікували. Це ніж у спину політично-дипломатичному процесу і синхронні дії хто хотів у нас відібрати ці галузі, хто блокував раніше. Ця синхронність викликає низку питань", - сказав він.

Як повідомляв УНН, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що Україна в рамках мінського процесу із залученням міжнародних партнерів домагалась, щоб підприємства перереєстровані на підконтрольній українському уряду території не були “націоналізовані” бойовиками.

Українські Національні Новини

Політика