ukenru
u-minapk-prosyat-doviriti-timchasove-kerivnitstvo-dpzku-eks-menedzheru-bakhmatyuka

У МінАПК просять довірити тимчасове керівництво ДПЗКУ екс-менеджеру Бахматюка

 • 15427 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк звернувся до КМУ з проханням призначити новим в.о. голови правління ДПЗКУ і пропонує на цю посаду кандидатуру Ірини Марченко, передає УНН.

Як і з призначенням нині звільненого екс-в.о. Дмитра Гавриша, кандидатура Марченко вноситься на розгляд В.Гройсмана з порушенням процедури.

М.Мартинюк особисто вніс подання, що суперечить порядку, оскільки така прерогатива належить виключно держсекретареві Міністерства.

За даними джерел з Мінагро, держсекретар В.Андронов відмовився подавати кандидатуру І.Марченка на розгляд уряду.

Також відзначимо, що відповідно до Статуту ДПЗКУ, виконуючий обов'язки керівника підприємства повинен призначатися з числа заступників. І.Марченка ніколи раніше в зерновій корпорації не працювала.

За інформацією з відкритих джерел, вона займала посаду генерального директора ГК "AVANGARDCO IPL" - найбільшого в Україні виробника яєць. Зазначене підприємство належить бізнесменові Олегу Бахматюку.

Разом з тим, І.Марченка в 2016-2017 роках також працювала виконавчим директором ПП "Фірма "Бершадь Агроплюс"(Вінниця). Компанія торгує засобами для захисту зерна, а за КВЕД, має право продавати зерно і тютюн. Відповідно до неофіційної інформації, діяльність даної фірми також може бути пов'язана з переоформлення земельних ділянок.

Нагадаємо, що МЕРТ тим часом проводить конкурс на посаду глави правління ДПЗКУ, другий етап якого відбудеться вже 31 січня. Таким чином, можна припустити, що Мінагрополітики ініціює призначення І.Марченка всього на кілька тижнів, при цьому робить це з порушенням встановленого законом порядку.

Українські Національні Новини

Політика