ukenru
u-minagropolitiki-sprognozuvali-skorochennya-urozhayu-vinogradu

У Мінагрополітики спрогнозували скорочення урожаю винограду

 • 6470 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Травневі заморозки призведуть до скорочення урожаю винограду на 13%, у порівнянні із показниками минулого року. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики, передає УНН.

У Мінагрополітики зазначили, що цього року планується зібрати урожай винограду на рівні 332,5 тис. тонн, при тому що до періоду несприятливих погодних умов прогноз був більш оптимістичним і варіювався в межах 380 тис. тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мадера "Коктебель" удостоєна нагороди на престижному конкурсі у Франції

Водночас, у відомстві зазначили, що через травневі заморозки найбільшої шкоди зазнали кісточкові культури. А у розрізі кісточкових культур найбільший недобір урожаю очікується у абрикоса, персика і нектарина.

"Планується зібрати 33,3 тисяч тонн абрикос, 9,7 тисяч тонн персика та нектарина (проти раніше очікуваних 71 та 18 тисяч тонн відповідно)", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНН, за словами експерта, директора з маркетингу компанії Eastern Beverage Trading О.Безуглого, ринок українського вина дуже перспективний.

Також в нашій країні поступово розвиваються невеликі виробники вина.

"Згідно з інформацією Мінагрополітики, в Україні 45 тис. га виноградників і потенціал збільшення площ оцінюється в 300 тис. га. Урожайність зросла з 30 ц/га в період УРСР до поточних 100 ц/га. В Україні поступово розвиваються невеликі виробники вина, сортів винограду і комбінацій купажів стає все більше. Українське вино дуже привабливе за ціною і якість продукції покращується.

Не варто забувати також про українські вина, які можна віднести до унікальної спадщини. Чого тільки варта лінійка кріплених і десертних вин "Коктебель" - "Мадера", "Мускат", "Кагор", які завоювали десятки нагород на світових конкурсах", - розповів він.

Українські Національні Новини

Суспільство