ukenru
u-mikolayevi-u-viyskovosluzhbovtsya-znayshli-arsenal-vibukhivki-ta-boyepripasiv

У Миколаєві у військовослужбовця знайшли арсенал вибухівки та боєприпасів

 • 9607 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Правоохоронці затримали у Миколаєві військовослужбовця Збройних сил України, у квартирі якого знайшли склад вибухівки та боєприпасів. Про це повідомив відділ комунікації ГУНП у Миколаївській області, передає УНН.

Так, оперуповноважені карного розшуку Заводського відділу поліції отримали інформацію про те, що 38-річний військовослужбовець ЗСУ незаконно зберігає вибухівку за місцем свого мешкання. Інформацію за вказаним фактом внесли до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України - це незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. У рамках розслідування слідчі звернулись із клопотанням до суду про отримання дозволу на проведення обшуку за місцем мешкання правопорушника.

"Отримавши ухвалу, слідчі спільно з оперативниками Заводського відділу поліції провели санкціонований обшук квартири військовослужбовця, під час якого виявили та вилучили цілий арсенал вибухівки та боєприпасів, зокрема: ручні протитанкові гранатомети, гранати РГН та РГД, запали до них, електродетонатори, пластид, сигнальні патрони та димова граната, пороховий заряд, а також набої до пістолета Макарова та автоматичну зброю. Усе це правоохоронці вилучили та направили до експертного центру для проведення експертизи", – повідомив начальник Заводського відділу поліції ГУНП підполковник поліції Олег Гудима.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині знайшли склад з ракетами "земля-повітря"

Як розповів власник, вибухонебезпечні предмети та боєприпаси він привіз із зони АТО. А зберігав на випадок самозахисту у зв’язку з нестабільною ситуацією у країні.

Правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 КПК України. За погодженням з прокуратурою йому повідомили про підозру у злочині. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, у Луганській області в районі проведення операції Об’єднаних сил знайшли схрон з боєприпасами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП