u-melitopoli-pochavsya-noviy-etap-rosiyskoyi-pasportizatsiyi-mer

У Мелітополі почався новий етап російської паспортизації - мер

 • 762120 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Наразі в Мелітополі у Запорізькій області без російського паспорта недоступна планова медична допомога, можливість вільно пересуватися між населеними пунктами та отримувати соціальну допомогу. Про це на брифінгу повідомив мер міста Іван Федоров, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Наразі на території міста залишається 50-60 тисяч населення. Тенденція до виїзду зменшилася, тому що виїзд вкрай тяжкий. Залишилися лише ті мешканці, які або не мають можливості виїхати, або через те, що велика кількість родичів і близьких знаходиться на тимчасово окупованій Мелітопольщині і не можуть виїхати», – розповів Федоров.

Він додав, що рашисти ввели новий етап паспортизації українських громадян. Наразі без російського паспорта майже неможливо звернутися за будь-якою послугою.

«Неможливо звернутися за плановою медичною допомогою, отримати “перепустку” для переміщення між містами. Така ж сама ситуація для отримання тих соціальних виплат, які рашисти обіцяли, але не виплачують їх з грудня, тому що також декларують, що для їх отримання потрібні лише паспорти рф», – додав Федоров.

Нагадаємо

За рік війни відомо, що більше ніж 1000 жителів Мелітополя потрапили у полон. Дехто з них перебуває навіть у москві, де росіяни намагаються засудити на довічне увʼязнення.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У роботі Twitter стався масштабний збій

     • 1276417 переглядiв

    У КМВА пояснили причину останньої тривоги у Києві та області

     • 12458261 переглядiв