u-melitopoli-ditey-zmushuyut-odyagati-georgiyivski-strichki-denisova

У Мелітополі дітей змушують носити георгіївські стрічки – Денісова

 • 220560 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. У захопленому російськими окупантами Мелітополі Запорізької області директори шкіл змушують дітей носити георгіївські стрічки та вчити віршики про війну. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, інформує УНН.

Цитата

"Зі ЗМІ стало відомо, що у захопленому окупантами Мелітополі Запорізької області змушують дітей одягати георгіївські стрічки та вчити віршики про війну. Такі дії вчиняють директори шкіл, які співпрацюють з окупаційними військами", — зазначила Денісова.

Деталі

За даними омбудсмена, педагоги поширюють у мережі дитячі тематичні малюнки та відео школярів, які декламують віршики про війну з георгіївськими стрічками на грудях. Є інформація, що це відбувається без згоди батьків.

Денісова підкреслила, що навʼязування рашистської ідеології у закладах освіти спрямоване на знищення української ідентичності у свідомості дітей. Такі дії порушують статтю 29 Конвенції ООН про права дитини.

Омбудсмен звернулася до комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час вторгнення рф в Україну із закликом врахувати ці факти порушення прав дітей.

Нагадаємо

У Маріуполі під час підготовки до параду на 9 травня російські окупанти роздали людям георгіївські стрічки та "привели до ладу" радянські пам'ятники.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Генштаб ЗСУ: знищено вже приблизно 25 500 окупантів

     • 136615 переглядiв

    На Зміїному ЗСУ збили російський гелікоптер з десантом

     • 273604 переглядiв

    До Києва прибула голова німецького Бундестагу

     • 261332 переглядiв

    Із Запоріжжя тимчасово обмежили виїзд – ОВА

     • 235720 переглядiв