ukenru
u-mau-rozpochali-sluzhbove-rozsliduvannya-schodo-zagibeli-38-tsutsenyat-na-reysi-do-toronto

У МАУ розпочали службове розслідування щодо загибелі 38 цуценят на рейсі "Київ-Торонто"

 • 10995 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" розпочала власне службове розслідування щодо загибелі 38 цуценят на борту літака, який прямував із Києва до Торонто. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу МАУ.

"Тим часом, в авіакомпанії МАУ розпочато власне службове розслідування, на час котрого відсторонено керівника дирекції з вантажних перевезень та логістики, а також за власним рішенням авіакомпанії накладено ембарго на перевезення тварин повітряними суднами B767, починаючи з 19 червня 2020 року. Крім того, у рамках відкритого кримінального провадження розпочався процес надання документів Бориспільському відділку Національної поліції України", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що в авіакомпанії наполягають на тому, що робити висновки стосовно причин загибелі тварин варто після отримання офіційних документів зі сторони уповноважених органів Канади.

"Авіакомпанія МАУ регулярно проходить аудит IOSA щодо стандартів безпеки польотів та стандартів, які регулюють, у тому числі, перевезення тварин. Правила перевезення тварин регулюються Live AnimalsRegulations (настановою щодо правил перевезення тварин LAR) – документом IATA (Міжнародної асоціації повітряного транспорту)", - зазначається у повідомленні.

Також, що стосується перевезення тварин безпосередньо рейсу "Київ-Торонто", то в авіакомпанії відзначають, що усі тварини мали комерційне призначення. Лише одна тварина летіла із пасажиром.

"Авіакомпанія регулярно здійснює перевезення тварин на замовлення вантажовідправників до Північної Америки, Канади, Тель-Авіву тощо. Варто додати, що перевезення породистих цуценят, особливо брахоцефалів, до котрих належать у тому числі французькі бульдоги, має певні ризики, котрі знають та розуміють власники даних тваринок", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що тварини відправлялися вантажовідправниками як комерційний живий вантаж. Загальна кількість тварин на рейсі склала 559 собак та 89 котів, які були сформовані у 337 клітках.

Окрім того, вантажний салон літака Boeing 767, у якому перевозилися тварини (передній, задній та балковий вантажний відсік) повністю вентилюються та є температурно регульованими, що забезпечується конструктивом повітряного судна.

Нагадаємо, на борту літака МАУ загинули 38 собак.

Як повідомлялося, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі 38 цуценят на літаку МАУ.

Українські Національні Новини

Суспільство