ukenru
u-mariupoli-trokh-nepovnolitnikh-gospitalizuvali-z-vini-batkiv

У Маріуполі трьох неповнолітніх госпіталізували з вини батьків

 • 7709 переглядiв

МАРІУПОЛЬ-КИЇВ. 19 грудня. УНН. У Маріуполі за дві доби троє неповнолітніх опинилися на лікарняних ліжках з вини батьків. Про це кореспонденту УНН повідомляє ГУНП Донецької області.

Так, 15-річна дівчина була доставлена ​​до медустанови внаслідок вживання спиртного, 3-річний малюк проковтнув таблетку, ще один підліток також потрапив до лікарні через вживання медпрепарату. За всіма фактами розпочато перевірку.

Школярка пішла з подругами гуляти, а повернулася додому в стані алкогольного сп'яніння. Батьки, налякані станом дочки, викликали швидку допомогу.

Дитина трьох років гралася в кімнаті і потайки від дорослих проковтнула медпрепарат. Коли мати помітила це, робити що-небудь було пізно, тому вона звернулася до медиків.

А от третій постраждалий переплутав медикаменти і прийняв не той засіб. Батьки також відвезли хлопця до лікарні.

Що стосується алкогольного отруєння дітей, то з початку року медики повідомили поліцейським про більш ніж 20 випадків отруєння неповнолітніх сурогатами алкоголю. На батьків, які не виконують своїх обов'язків з виховання дітей, складено за 2016 рік 179 адміністративних протоколів (ст.184 КпАП). Крім того, в рамках перевірки, проведеної поліцейськими після надходження такого повідомлення, встановлюються установи, що реалізують спиртне неповнолітнім. У таких випадках щодо реалізаторів також складаються матеріали. Зараз вже складено 38 адміністративних протоколів за діти вживали алкоголь. Якщо виявиться, що до стану алкогольного сп'яніння підлітка було доведено дорослими, то останні також залучаються до адміністративної відповідальності. З січня 2016 року виявлено 9 таких дорослих.

У зв'язку з цим батькам слід бути уважнішими до кола друзів своїх дітей. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП