ukenru
u-mariupoli-rozpochalasya-evakuatsiya-mirnikh-zhiteliv-radnik-mera

У Маріуполі розпочалася евакуація мирних жителів - радник мера

 • 131180 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. У понеділок, 2 травня, розпочалася евакуація жителів Маріуполя, повідомив в ефірі Радіо Свобода радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, пише УНН.

Цитата

«За нашою інформацією, автобуси вирушили з Маріуполя. За попередньою домовленістю, автобуси підберуть людей у селищі Мангуш і Бердянську. Дозволено також долучатися до колони власним транспортом. Сподіваємося, що тисячі наших маріупольців, які застрягли по дорозі з Маріуполя до Запоріжжя (їх не пропускали окупанти), сьогодні ввечері або завтра зранку потраплять до Запоріжжя», – сказав Андрющенко.

Деталі

Він також підтвердив, що вночі російські військові знову обстрілювали завод «Азовсталь».

Вранці обстріли стихли. Андрющенко пов’язує припинення обстрілів саме з евакуацією.

Доповнення

За два перші дні українська сторона евакуювала понад сто жінок, дітей та людей похилого віку з території металургійного комбінату "Азовсталь".

Голова фракції “Слуга народу” і очільник української переговорної групи з рф Давид Арахамія повідомив, що евакуація людей з “Азовсталі” — це лише перша частина “спецоперації”, у підсумку якої планується вивезти всіх людей з заводу.

2 травня вранці евакуація з Маріуполя повинна була продовжитися. За підтримки ООН та Червоного Хреста було погоджено дві додаткові локації для посадки людей в евакуаційну колону, яка виїде із Маріуполя. Це – селище Мангуш та Луначарське кільце біля Бердянська.

Українські Національні Новини

Суспільство