ukenru
u-mariupoli-patrulnikh-pidozryuyut-u-perevischenni-sluzhbovikh-povnovazhen

У Маріуполі патрульних підозрюють у перевищенні службових повноважень

 • 10243 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Слідчі Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування щодо перевищення службових повноважень інспекторами патрульної поліції у Маріуполі. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДБР.

"Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Краматорську, розпочали досудове розслідування за фактом перевищення службових повноважень інспекторами патрульної поліції міста Маріуполя Управління патрульної поліції в Донецькій області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інцидент стався коли поліцейські затримували чоловіка з компанії, яка начебто розпивала алкогольні напої. На захист чоловіка став мешканець сусіднього будинку, який перегородив шлях автомобілю поліції. У відповідь на такі дії, поліцейські застосували силу. Як наслідок, чоловік отримав перелом стегна і наразі перебуває у лікарні.

Повідомляється, що за даним фактом відкрите провадження через перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, ДБР розслідує можливе викрадення автомобіля поліцейськими.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП