ukenru
u-mali-mirotvortsi-znovu-piddalisya-atatsi-odin-zaginuv

У Малі миротворці знову піддалися атаці: один загинув

 • 14447 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Один миротворець ООН загинув в результаті теракту в Малі, йдеться в повідомленні багатопрофільної комплексної місії ООН по стабілізації в Малі, повідомляє УНН.

Інцидент стався в околицях міста тесати в провінції Кідаль на північному сході країни.

За даними місії, встановлена на узбіччі бомба була приведена в дію в момент, коли проїжджав автомобіль з миротворцями. В результаті загинув один, поранення отримав ще один миротворець.

Глава ООН в заяві, нагадав, що будь-який напад на "блакитні каски ООН" може бути кваліфіковано як злочин проти людяності.

"Організація Об'єднаних Націй не пошкодує зусиль для того, щоб підтримати владу Малі в пошуку і покаранні винних у цьому жахливому злочині", - заявив Антоніу Гутерріш.

Багатопрофільна комплексна місія ООН по стабілізації в Малі (МІНУСМА) була заснована в 2013 році. Вона стежить за виконанням умов мирної угоди.

Операція в Малі - одна з найбільших і найнебезпечніших миротворчих операцій ООН. На сьогодні в цій операції загинули 235 оонівців. Більше 360 миротворців і цивільних співробітників місії отримали поранення.

Українські Національні Новини

Новини Світу