ukenru
u-makedoniyi-vidbuvayutsya-zagalni-vibori

У Македонії відбуваються загальні вибори

 • 9881 переглядiв

КИЇВ. 11 грудня. УНН. У Македонії проходять загальні вибори за сприяння Європейського союзу з метою подолання конфлікту між чотирма найбільшими політичними партіями балканської країни, передає УНН з посиланням на BBC.

У січні цього року консервативний політик Нікола Груєвский, який обіймав пост прем'єр-міністра, подав у відставку. Це сталося після того, як його суперник - лідер Соціал-демократичної партії Зоран Заєв - опублікував записи розмов політиків, зроблені органами держбезпеки, звинувативши уряд у корупції.

Після цього у країні виникла політична криза, що супроводжувалася заворушеннями. Найбільші партії не могли домовитися про формування коаліційного уряду.

На виборах, що проходять зараз, албанська меншина, яка становить майже чверть населення Македонії, може виявитися вирішальним фактором.

Європейський союз хотів би, щоб Македонія перетворилася у надійний бар'єр на шляху мігрантів, які прямують до Європи. Однак переговори про вступ країни в ЄС так і не почалися, незважаючи на те, що Македонія увійшла до числа кандидатів на вступ ще у 2005 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу