u-lvovi-nevidomi-namagalis-vkrasti-prakh-radyanskogo-rozvidnika-mer

У Львові невідомі намагались вкрасти прах радянського розвідника - мер

 • 191288 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. У Львові невідомі намагались вкрасти прах радянського розвідника Миколи Кузнєзова, повідомив у понеділок мер Львова Андрій Садовий, передає УНН.

Цитата

“Якесь недолуге хотіло вкрасти прах Кузнєцова. Спроба невдала. Тепер працює поліція. Повторюсь. Кузнєцов нам не потрібен, але просто так – не віддамо. За деталями до ГУР”, - написав Садовий у Telegram.

Контекст

Микола Кузнєцов - радянський диверсант, «партизан» та розвідник. Під час Другої світової війни виконував терористичні завдання, які мали на меті викликати терор з боку німецької окупаційної влади проти українського населення.

Убив кількох вищих офіцерів та високопоставлених чиновників нацистської окупаційної адміністрації у Рівному – столиці Райхскомісаріату Україна, та Львові – адміністративному центрі дистрикту «Галичина». Посмертно нагороджений зіркою героя радянського союзу.

За російською версією, він і ще два спецагенти були схоплені бійцями УПА, і нібито Кузнєцов, який був у німецькій формі, побоюючись провалу операції, підірвав себе гранатою.

Кузнєцов похований на Пагорбі Слави у Львові 27 липня 1960 року.

У 2020 році у члени виконавчого комітету Львівської міськради одноголосно проголосувати проти передачі росії останків кузнєцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині демонтували ще один радянський пам'ятник

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Грузії планують відкрити університет на гроші росії

     • 62320 переглядiв

    На Херсонщині викрито чергового інформатора фсб

     • 147349 переглядiв

    "Бавовна" у Криму: у міноборони рф заявили про атаку 17 дронами

     • 205244 переглядiв

    У Китаї обвалився дах шкільного спортзалу, загинуло 11 людей

     • 184078 переглядiв