ukenru
u-lvovi-litak-vikotivsya-za-mezhi-zlitnoyi-smugi

У Львові літак викотився за межі злітної смуги

 • 15816 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. У міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького літак Turkish Airlines викотився за межі злітно-посадкової смуги, через що аеропорт припинив приймати та відправляти літаки. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич, передає УНН.

"06.01.2019 о 10:00 в Аеропорту Львова літак Turkish Airlines викотився за межі посадкової смуги, аеропорт зараз не приймає і не випускає літаки - інформація для людей, які чекають чи планували вилітати", - написав Зінкевич.

Він зазначив, що у літаку було 58 пасажирів, їх усіх евакуйовано.

"Рейс 0442 сполучення Львів-Стамбул, під час зльоту літак викотився за зльотну смугу, кількість пасажирів 58 та одна дитина, пошкоджень у літаку немає пасажирів евакуйовано. Рейс буде відновлено", - повідомив Зінкевич.

Водночас на Facebook-сторінці Міжнародного аеропорту "Львів" з'явилось повідомлення з переліком скасованих рейсів та рейсів, які затримуються.

"Рейс FR 1642 Лондон-Львів авіакомпанії Ryanair на даний час знаходиться в м.Жешув. Рейс №7132 Шарм-ель-Шейх-Львів піде на запасний аеродром у Київ. Рейси авіакомпанії "Ernest" затримуються на невизначений час, оскільки виконуються повітряним судном, що знаходиться в аеропорту "Львів". Рейс LH 2551 авіакомпанії Lufthansa скасовано.

Рейс PC421 авіакомпанії Pegasus перенесено на завтра. Решта рейсів затримуються на невизначений час, про що буде повідомлено додатково", - йдеться в повідомленні.

Згодом на офіційній сторінці з'явилось повідомлення, що літак авіакомпанії Turkish Airlines відбуксирували на перон, а аеропорт відновлює роботу.

"Проводиться розслідування та з'ясовуються причини інциденту, про результати якого буде повідомлено додатково. Відповідні підрозділи аеропорту виконують оперативні роботи з очистки злітно-посадкової смуги.

Розпочато реєстрацію пасажирів. Рейси будуть виконуватись у міру готовності повітряних суден до відправлення", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНН, в Польщі блискавка влучила у літак

Українські Національні Новини

Суспільство