ukenru
u-londoni-zatrimali-blizko-sotni-lyudey-pislya-zitknen-na-aktsiyi-protestu

У Лондоні затримали близько сотні людей після зіткнень на акції протесту

 • 12900 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Після зіткнень між групами протестувальників і поліцією, що спалахнули на вихідних в британській столиці, було затримано близько сотні людей, передає УНН з посиланням на Al Jazeera.

Так, столична поліція Лондона опублікувала заяву, повідомивши що протести були в основному мирними з "осередками насильства щодо (поліцейських - ред.) офіцерів".

У ній йдеться, що 100 осіб було затримано за правопорушення, включаючи "насильницькі безлади", напади на поліцію, зберігання зброї і пияцтво.

Нагадаємо, в суботу в Лондоні відбулися зіткнення між учасниками антирасистської акції і прихильниками крайніх правих поглядів. На Трафальгарській площі і вулицях поблизу спалахнула велика бійка між двома протилежними таборами мітингувальників, у якій взяли участь приблизно по 100 осіб з кожного боку. Вони жбурляли пляшки і петарди, крайні праві вигукували образи на сторону мітингувальників, які протестували проти расизму. Зрештою, бійку припинила поліція.

"Зрозуміло, що крайні праві групи викликають насильство і безлад в центрі Лондона, я закликаю людей триматися подалі", - написав у Twitter мер міста Садік Хан.

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Пріті Пател засудила "повністю неприйнятний бандитизм" і заявила, що причетні до насильства і вандалізму відчують всю силу закону.

Українські Національні Новини

Новини Світу