ukenru
u-liviyi-prodovzhuyutsya-boyi-za-stolitsyu

У Лівії продовжуються бої за столицю

 • 10110 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. На околицях столиці Лівії тривають бої між силами Уряду національної згоди і чинним урядом. Про це повідомляє УНН з посиланням на Euronews.

За даними ООН, жертвами протистояння стали вже понад 200 осіб, сотні отримали поранення. З початку квітня 25 тисяч людей були змушені покинути свої будинки.

Напередодні житловий район аль-Суан на південному заході Тріполі піддався мінометному обстрілу. Місцеві жителі звинувачують у бомбардуваннях сили Хафтара.

Лівійська національна армія відкинула звинувачення в обстрілі житлових районів. Тим часом військова прокуратура, яка працює під керівництвом Уряду національної згоди, видала ордер на арешт Хафтара і шістьох його сподвижників.

Але східний уряд Лівії стверджує, що проводить операцію проти терористичних угрупувань.

"Якщо міжнародне співтовариство перестане втручатися, якщо такі країни як Туреччина перестануть посилати свій флот, свої військово-морські сили в Місурату і на захід Лівії, то конфлікт скоро припиниться, тому що у збройних загонів не буде сил протистояти армії", - заявив прем'єр-міністр Абдалла Ат-Тані.

На цьому тлі Уряд національної згоди на чолі з прем'єром Фаїзом Сараджем оголосив про припинення дії всіх угод з Францією і припинення співпраці в сфері безпеки через підтримку Парижем Халіфи Хафтара. Франція назвала звинувачення в підтримці Хафтара необгрунтованими.

Зазначимо, що військова прокуратура Лівії видала ордер на арешт маршала Хафтара.

Українські Національні Новини

Новини Світу