ukenru
u-litvi-budut-borotisya-z-trudovimi-migrantami-z-ukrayini

У Литві будуть боротися з трудовими мігрантами з України

 • 9891 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. У зв'язку з інтенсивним зростанням масштабів імміграції з України, уряд Литви вирішив встановити квоти для іноземних працівників на деякі професії. Про це в середу повідомило видання Delfi, посилаючись на слова віце-канцлера Дейвідаса Матульоніса, передає УНН.

"Може початися процес витіснення з ринку праці наших громадян, оскільки це більш дешева робоча сила", - заявив Матульоніс в середу після засідання уряду.

За його словами, наразі це питання є дуже актуальним через зростання кількості українських водіїв і будівельників.

У минулому році робочі візи або посвідки на проживання на підставі роботи були надані майже 34,5 тис. іноземцям, з них близько 20 тис. - громадянам України, повідомив Департамент міграції.

Квоти не діятимуть щодо спеціалістів з високою кваліфікацією. За встановлення квот буде відповідати Міністерство соціального захисту і праці, також планується залучити експертів з Центру науково-дослідного моніторингу та аналізу. Конкретні пропозиції будуть висунуті до жовтня.

Уряд також вирішив посилити порядок відрядження громадян третіх країн в Литву - намічається повернутися до системи дозволів на роботу. З іншого боку, уряд вирішив полегшити приїзд для громадян США, Японії, Південної Кореї, Канади, Австралії, Нової Зеландії - щодо них будуть застосовуватися вимоги, подібні до тих, що висуваються до громадян Євросоюзу.

Як повідомляв УНН, Чехія збільшила видачу дозволів на роботу для працівників з України з 9 600 до 19 600 на рік.

Українські Національні Новини

Суспільство