u-kyievi-demontuvaly-cherhovyi-radianskyi-pamiatnyk-yakyi-proslavliav-sichneve-povstannia-bilshovykiv

У Києві демонтували черговий радянський пам'ятник, який прославляв "січневе повстання" більшовиків

 • 53157 переглядiв

Київ демонтував пам'ятник більшовицьким повстанцям, що є частиною більш широких зусиль з очищення громадських просторів від символів, пов'язаних з російською та радянською історією.

Київблагоустрій демонтував черговий символ більшовизму – пам'ятник учасникам "січневого збройного повстання 1918 року". Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, передає УНН.

Ідеологічна роль цього постаменту полягала у возвеличенні більшовиків, котрі влаштували збройний заколот проти Української Центральної Ради та Української Народної Республіки. Нам десятиліттями навʼязували в герої радянських та імперських катів.

– наголосила Ганна Старостенко.

Деталі

Пам'ятник стояв у Маріїнському парку, де його відкрили 21 грудня 1967 року. За інформацією КП "Київблагоустрій", пам’ятник важив близько 2,5 тонн.

Нагадаємо

Навесні 2022 року депутати Київради ухвалили рішення про усунення об'єктів, пов'язаних з культурою та історією росії та СРСР, з публічного простору Києва. Серед них пам'ятник ватутіну, три пам'ятники пушкіну, георгіївська стрічка на станції метро "Героїв Дніпра".

У Києві демонтували радянський памʼятник "Таращанець" 16.12.23, 14:13

Анастасія Рябоконь

Київ

    Популярні

    Новини по темі