u-krivorizkomu-ta-nikopolskomu-rayonakh-trivayut-roboti-z-vidnovlennya-vodopostachannya-golova-dnipropetrovskoyi-ova

У Криворізькому та Нікопольському районах тривають роботи з відновлення водопостачання - голова Дніпропетровської ОВА

 • 918925 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак розповів, що наразі одним із пріоритетів є повернути воду жителям Криворізького та Нікопольського районів, які постраждали через теракт на Каховській ГЕС. У районах прокладають труби, облаштовують насосні станції та заживлюють нове обладнання, інформує УНН з посиланням на Telegram голови ОВА.

Цитата

"Водопостачання у Нікопольському та Криворізькому районах, які постраждали через підрив росіянами Каховської ГЕС, - це питання пріоритет. Вже маємо результати проєктів, які втілюємо в наших громадах. У Криворізькому районі всі зусилля спрямовані на те, щоб поповнювати Південне водосховище. Саме від нього живиться місто, вода вже пішла до резервуарів. Все завдяки двом новим водопроводам, які вдалося запустити", - повідомив Лисак.

Деталі

Голова ОВА зазначив, що будівництво інших гілок продовжується. Зокрема, жителів чотирьох громад Криворізького району водою має забезпечити ще один проєкт, будівництво якого вже завершили.

"Проклали майже три кілометри труби, нині проводять пускові роботи. Будують новий водогін і у Марганці Нікопольського району. Спаяно близько 5,5 кілометрів, майже половину спущено в траншею. Облаштовують насосну станцію", - розповів він.

За словами Лисака, у самому Нікополі до централізованої послуги підключена більша частина міста, однак поки що тиск знижений. Він додав, що тривають роботи, аби забезпечити решту осель. У Покрові централізоване постачання вже відновлене, у місті працюють над проєктом реконструкції насосно-фільтрувальної станції.

"Ситуація непроста через постійні ворожі обстріли, які ускладнюють роботу... Всі ці проєкти допоможуть громадам дочекатися втілення найбільш масштабного будівництва магістрального водогону", - підсумував Лисак.

Нагадаємо

Уряд спростив умови для забезпечення питною водою жителів постраждалих регіонів внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні укриття мають 75% шкіл і 55% дитсадків - МОН

     • 401169 переглядiв