ukenru
u-krimu-zatrimali-sche-odnu-lyudinu-u-spravi-khizb-ut-takhrir

У Криму затримали ще одну людину у справі "Хізб ут-Тахрір"

 • 7292 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. В окупованому Криму Ленінський районний суд Севастополя 11 травня заарештував на два місяці будівельника з села Тилове Енвера Сейтосманова. Його підозрюють в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", забороненої в Росії. Про це повідомляє "Крим. Реалії", передає УНН.

Таким чином, вже 26 кримських мусульман потрапили за ґрати у рамках кримінальних справ про тероризм.

Повідомляється, що спочатку Сейтосманова затримали разом з братом Ернесом. За словами Ернеса, його відвезли в управління ФСБ як свідка, слідчий його допитав. Енверу Сейтосманову було обрано запобіжний захід - арешт на два місяці, до 9 липня. Засідання було закритим, хоча захист заперечував проти цього.

"Підстави (для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою - ред.) такі ж, як і за всіма іншими кримінальними справами щодо осіб, які підозрюються і звинувачуються в участі в організації "Хізб ут-Тахрір". Це тяжкість вчиненого злочину, в якому звинувачується, можливість впливу на свідків та можливість сховатися від слідства і суду", - заявив адвокат Сейтосманова Ваграм Шіроян.

Нагадаємо, ФСБ Росії підозрює затриманого після обшуків 10 травня під Севастополем в окупованому Криму місцевого жителя в участі в забороненій в Росії організації "Хізб ут-Тахрір".

Українські Національні Новини

Суспільство