ukenru
u-krimu-sud-areshtuvav-ukrayinskikh-ribalok

У Криму "суд" арештував українських рибалок

 • 17111 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Керченський міський "суд" заарештував на 10 діб чотирьох громадян України, затриманих російськими прикордонниками в Азовському морі за незаконний вилов риби, передає УНН із посиланням на ТАСС.

"Затримані напередодні співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії по Республіці Крим в Азовському морі, визнані винними в скоєнні адміністративного правопорушення за ч. 4 ст. 19.3 КоАП РФ (Непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника органів федеральної служби безпеки в зв'язку з виконанням ним службових обов'язків, а також перешкоджання виконанню ним службових обов'язків). Їм призначено адміністративний арешт на 10 діб", - повідомили у пресслужбі прикордонного управління ФСБ по Криму.

Відзначається, що за фактом незаконного видобутку водних біологічних ресурсів прикордонним управлінням стосовно затриманих порушено справу про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 8.17 КоАП РФ (Порушення правил видобутку (вилову) водних біологічних ресурсів).

Нагадаємо, 15 лютого з'явилось повідомлення, що російські прикордонники затримали в західній частині Азовського моря біля берегів окупованого Кримського півострова маломірне судно, імовірно, “з українськими браконьєрами”.

Прокуратура Автономної республіки Крим повідомила, що відкрила кримінальне провадження через захоплення українського судна з моряками прикордонною службою ФСБ.

Як повідомляв УНН, депутат від партії "Слуга народу" Павло Мельник назвав імена затриманих рибалок.

Пізніше стало відомо, що екіпаж затриманого російськими прикордонниками в Азовському морі українського судна визнав факт незаконного вилову риби.

Українські Національні Новини

Політика