ukenru
u-krimu-okupanti-lishe-za-2-dni-vidali-1-5-tisyach-povistok-krimskim-tataram

У Криму окупанти лише за 2 дні видали 1,5 тисяч повісток кримським татарам

 • 138019 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. У тимчасово-окупованому Криму російська влада лише за кілька днів видала 1,5 тисяч повісток кримським татарам. Як повідомила в ефірі національного телемарафону представниця Президента в Криму Таміла Ташева, на території півострова триває повноцінна мобілізація корінних народів, передає УНН.

Цитата

“Протягом кількох днів були видані вже півтори тисячі повісток кримським татарам. Як це робиться: фактично відбуваються такі собі облави, коли вони (росіяни – ред.) приїжджають у населені пункти, де здебільшого проживають кримські татари, або міста, де вони працюють на ринках, і роздають ці повістки. Про часткову мобілізацію не йде мова, тому що вони не питають – чи стояв ти на якомусь обліку, чи в тебе були якісь хвороби. Вони забирають просто абсолютно всіх, в тому числі, мені повідомляють про чоловіків старшого віку, яких, по ідеї, не мали би забирати – це категорія 60+. Загалом, забирають на війну чоловіків від 18 років. Спочатку відправляють у військкомати, потім швидко збори. Це жахлива ситуація”, – розповіла Ташева.

Деталі

Зазначається, що російська федерація робить акцент на кримських татарах, намагаючись зараз, таким чином знищити генофонд кримськотатарського народу.

“російська федерація закриває для себе тут дві такі складові: одна – це відправка на війну та фізичне винищення. А друга складова – це витіснення з півострова нелояльних для себе кримських татар. Ми слідкуємо активно за ситуацією, та наскільки нам відомо, зараз тисячі кримських татар, у тому числі, з родинами, виїжджають з Кримського півострову. Звісно, що виїжджають через територію російської федерації в країни, де можна приїхати без російського закордонного паспорту. Єдині можливі шляхи – це Узбекистан, Казахстан, бо туди можна приїхати по так званих внутрішніх паспортах”, – констатувала Ташева.

Вона також зазначила, що за словами очевидців, які живуть в Криму, такі міста, як Сімферополь, Ялта, Судак, та ряд інших міст – просто спустошені. Місця, де кримські татари відкривали магазинчики, наразі пустують, вулиці пусті, там немає чоловіків.

Доповнення

21 вересня російський диктатор володимир путін у своєму відеозверненні до громадян заявив про часткову мобілізацію населення.

За попередніми оцінками аналітиків, близько 90 % повісток у Криму отримали кримські татари. Водночас кримські татари становлять 13-15 % населення півострова. Такі масштаби мобілізації можуть призвести до прихованого геноциду кримськотатарського народу.

Українські Національні Новини

Політика