ukenru
u-kremli-zayavili-scho-govoriti-pro-privitannya-putina-zelenskomu-poki-rano

У Кремлі заявили, що говорити про привітання Путіна Зеленському поки рано

 • 11954 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. У Кремлі вважають передчасними розмови про привітання президента РФ Володимира Путіна Володимиру Зеленському, який лідирує на виборах президента України, а також про їхню спільну роботу. Про це заявив прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Поки передчасно говорити про привітання президента Путіна пану Зеленському, а також про можливості спільно працювати", - зазначив він.

При цьому він додав, що в Москві судитимуть про нового президента України за його справами.

"Судити (про Володимира Зеленського, який перемагає на виборах в Україні, і можливості роботи з ним) можна буде лише по конкретних справах", - зазначив Пєсков.

"У Москві з повагою ставляться до вибору українського народу, тим більше, що цей вибір дуже очевидний. У той же час, легітимність цих виборів в цілому була поставлена ​​під сумнів, коли не було надано можливості голосувати 3 млн громадян України, які проживають в РФ", - заявив представник Кремля.

Водночас спікер ради федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що Росія готова вести діалог з новим президентом України.

"Росія готова вести діалог з тим президентом, якому висловили довіру громадянами України", - заявила Матвієнко, додавши, що "ми зацікавлені в нормалізації відносин".

Перед Росією не стоїть питання про те, визнавати чи не визнавати підсумки президентських виборів в Україні, вказала вона.

"У ЗМІ часто фігурує питання, визнає Росія вибори в Україні або не визнає. Взагалі немає такої зобов'язуючої юридичної формули визнання - невизнання виборів. Головне, щоб їх визнав український народ", - сказала вона.

Раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що бачить шанси на поліпшення взаємодії між Україною і Росією після виборів президента України.

Українські Національні Новини

Політика