ukenru
u-kremli-otsinili-peregovori-rosiyi-ta-ssha-v-zhenevi

У Кремлі оцінили переговори Росії та США в Женеві

 • 29414 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Про результат переговорів США і Росії про так звані "гарантії безпеки" поки сказати нічого. Таку думку висловив у вівторок журналістам прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише УНН з посиланням на ТАСС.

Цитата:

“Поки істотного приводу для оптимізму ми не бачимо, позитивна оцінка була дана (заступником голови МЗС РФ Сергієм) Рябковим про те, як відбулися ці переговори. Мається на увазі їх характер, тобто відкриті, субстантивні і прямі. Але це не процес заради процесу і це не те, що може викликати задоволення, тому що тут важливий результат", — сказав представник Кремля.

"Щодо результату поки сказати нічого. Має бути ще кілька раундів, які дозволять вже скласти більш чітке розуміння, більш чітку картину того, де ми перебуваємо з американцями. Зараз ще якісь висновки, на жаль, робити неможливо", - додав він.

Деталі

Представник Кремля вказав, що вчорашній раунд російсько-американських консультацій в Женеві "дав найголовніший, основний зріз картини, але неповний ще".

"Доповнено це буде буквально днями, і після цього вже можна буде якось розуміти, у який бік і як рухатися і чи буде сенс",-вказав Пєсков.

Відповідаючи на запитання про перспективи наступного раунду, він підкреслив, що "все буде зрозуміло після завершення наступних двох раундів (у Відні та Брюсселі — ред.)".

Він також зазначив що, на його думку, публікації про можливу заборону на ввезення в Росію американської техніки не можуть вплинути на позицію російської делегації.

Що було раніше

Напередодні в Женеві відбулися переговори делегацій США і Росії щодо "гарантій безпеки", яких вимагає Москва. Діалог тривав понад 7 годин.

США за підсумками заявили, що не дозволять нікому "закрити двері" НАТО для будь-якої країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу