ukenru
u-kramatorsku-suditimut-batkiv-yaki-do-smerti-zamorili-golodom-dvorichnogo-sina

У Краматорську судитимуть батьків, які до смерті заморили голодом дворічного сина

 • 11913 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. У Краматорську завершено досудове розслідування за фактом злісного невиконання батьківських обов’язків. Батьки не годували дитину, що призвело до смерті дворічного хлопчика. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу поліції Донеччини.

"Дворічний хлопчик не отримував від батьків належного харчування та лікування, що призвело до його загибелі. Правоохоронці понад рік чекали на результати комплексної судової експертизи. Наразі слідчими Краматорського відділу поліції за погодженням прокуратури обвинувальні акти відносно обох батьків спрямовано до суду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що досудове розслідування почалося ще у квітні 2019 року за ст. 166 ККУ "Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування". Було встановлено, що батьки всіляко уникали контролю з боку лікарів за розвитком та станом здоров’я дитини після народження. Через неналежне годування у дитини розвинулася білково-енергетична недостатність (вплив голоду) та інші захворювання.

"У квітні 2019 року хлопчик помер. Він важив вдвічі менше необхідної норми. Слідчі Краматорського відділу поліції призначили комплексну судову експертизу, яка тривала більше року. За її висновком, смерть дитини могла бути повністю попереджена за умови належного годування та стаціонарного лікування. Досудове розслідування завершено. Поліцейські за погодженням прокуратури спрямували кримінальне провадження до суду", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Голосіївський районний суд Києва продовжив тримання під вартою до 23 листопада, жінці яку підозрюють у вбивстві 1-річного сина.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП