ukenru
u-kramatorsku-na-ranku-pidpilno-viroblyali-ta-prodavali-boyepripasi

У Краматорську на ринку підпільно виробляли та продавали боєприпаси

 • 16313 переглядiв

МАРІУПОЛЬ-КИЇВ. 24 вересня. УНН. Зловмисники орендували на місцевому ринку приміщення, де був розташований магазин штор. Там вони підпільно виготовляли боєприпаси, які потім збували. Про це повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Донецькій області, передає УНН

"Поліцейські встановили двох виробників 32 і 43 років. За словами розшуковців, це фанатики зброї та завзяті мисливці. Зловмисники орендували на місцевому ринку приміщення, де був розташований магазин штор. За стіною, в потаємній кімнаті, збирали патрони, підганяючи калібр під сучасну мисливську зброю іноземного виробництва", - йдеться в повідомленні.

Для виготовлення боєприпасів використовували стріляні гільзи, "реставруючи" їх. Покупців знаходили через інтернет.

"У ході обшуків у майстерні, вдома та у гаражі поліцейські вилучили не тільки нелегальну продукцію та інструменти для її виготовлення, але й бойову зброю – незареєстрований карабін, гранату до підствольного гранатомету, великокаліберні боєприпаси та понад 600 патронів армійського зразку", – зазначили у поліції.

Товар, який виробляли підпільні зброярі, перевірять балістики – чи використовувалися ці патрони для вчинення злочинів. Затриманим інкримінується ч.1 ст. 263 КК України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Санкція статті – від 3 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Хмельницькій області банда займалася незаконним виготовленням, переробкою та збутом вогнепальної стрілецької зброї та боєприпасів. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП