ukenru
u-kozhnomu-regioni-viznacheno-po-dvi-gospitalni-bazi-dlya-infikovanikh-koronavirusom-moz

У кожному регіоні визначено по дві госпітальні бази для інфікованих коронавірусом – МОЗ

 • 14860 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. У кожному регіоні визначено, як мінімум, дві госпітальні бази, у яких будуть розміщувати хворих на коронавірусну інфекцію. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"В кожному регіоні визначено, як мінімум, дві госпітальні бази - і для дітей, і для дорослих, які першими будуть приймати хворих на коронавірусну інфекцію. В подальшому, у разі масового надходження хворих на коронавірусну інфекцію, відбувається перепрофілювання інших закладів. І ці схеми перепрофілювання розроблені – кожна область і місто мають такі схеми перепрофілювання і в подальшому людей, які будуть потребувати госпіталізації, будуть розміщувати в закладах охорони здоров'я", - сказав Віктор Ляшко.

Він додав, що за статистикою ВООЗ, 80% людей можуть хворіти вдома, навіть якщо у них підтвердили коронавірус.

"Медична допомога їм буде надаватись дистанційно, оскільки в разі масового надходження хворих на коронавірусну інфекцію, головне завдання – забезпечити стабільну роботу системи охорони здоров'я, оскільки окрім коронавірусних інфекцій будуть існувати і інші інфекційні хвороби", - зазначив Віктор Ляшко.

Він також зазначив, що не може назвати ці лікарні по номерам, однак вони визначені, і в місті Києві також.

Нагадаємо, в Україні зараз чотири зразки на стадії дослідження на коронавірус.

Українські Національні Новини

Суспільство