ukenru
u-kosmos-z-dzheffom-bezosom-poletit-18-richniy-sin-kerivnika-investkomapniyi-z-niderlandiv

У космос з Джеффом Безосом полетить 18-річний син керівника інвесткомпанії з Нідерландів

 • 24866 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Коли Олівер Демен стартує на борту корабля Blue Origin 20 липня разом із засновником Amazon та мільярдером Джеффом Безосом, він увійде в історію як наймолодша людина, що побувала в космосі. Про це інформує УНН з посиланням на The Insider.

Деталі

Хлопець приєднається до засновника Amazon і Blue Origin Джеффа Безоса, брата Безоса Марко і льотчиці Уоллі Франк на борту космічного корабля Blue Origin New Shepard, який вперше буде перевозити пасажирів.

Хто такий Олівер Демен і як він став пасажиром космічного польоту?

Демен, якому в даний час 18 років, є першим клієнтом Blue Origin, що купив квиток на борт літака - він подав заявку на місце на аукціоні минулого місяця, в кінцевому підсумку програвши анонімному користувачу торгів, який заплатив за цю можливість 28 мільйонів доларів. Але Демен полетить замість цього пасажира після того, як виникли "конфлікти з розкладом", йдеться в повідомленні Blue Origin. Компанія не розкриває, скільки він заплатив, за місце на борту космічного літака.

За повідомленням голландської служби новин RTL Nieuws, Демен вже полетів до Техасу, де буде запущений New Shepard, щоб завершити підготовку космонавтів перед стартом у вівторок.

Демен - син Джоса Демена, генерального директора приватної інвестиційної компанії з Нідерландів.

За даними Blue Origin, Демен закінчив середню школу в 2020 році і взяв проміжний рік - починаючи з вересня цього року він буде проходити в Утрехтському університеті курс фізики і управління інноваціями.

За інформацією Blue Origin, Демен провів свій проміжний рік, працюючи над отриманням ліцензії пілота, і ця поїздка в космос є кульмінацією інтересу протягом усього його життя.

"Політ на New Shepard здійснить мрію всього життя Олівера, який був зачарований космосом, Місяцем і ракетами з чотирьох років", - заявили в компанії.

De 18-jarige Oliver Daemen uit Tilburg wordt de jongste astronaut ooit en de vierde Nederlander in de ruimte. Hij gaat mee met de ruimtereis van #BlueOrigin van #JeffBezos. Oliver is onderweg naar Texas, waar de lancering dinsdag plaatsvindt.https://t.co/hMsJWorRQK pic.twitter.com/5Xl3mqSAJt

— Bright (@Bright) July 15, 2021

Українські Національні Новини

Новини Світу