ukenru
u-kongresi-ssha-zaklikali-fbr-rozpovisti-pro-kontakti-eks-radnika-d-trampa-z-rf

У конгресі США закликали ФБР розповісти про контакти екс-радника Д.Трампа з РФ

 • 9211 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Член палати представників конгресу США, демократ від штату Каліфорнія Адам Шифф заявив, що відставка Майкла Флінна з посади радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки все одно залишає питання щодо його можливих зв'язків з росіянами, інші демократи в конгресі закликали до проведення брифінгу щодо ситуації, заявивши про звернення до ФБР та міністерства юстиції з цього приводу, передає УНН з посиланням на Reuters.

Як зазначив один з американських посадовців, відставка М.Флінна поряд з агресією Росії в Україні і Сирії і опозиція республіканців у конгресі щодо зняття санкцій з Росії, "зняли" найгарячішого в Д.Трампа прихильника щодо більш м'якої позиції щодо президента РФ Володимира Путіна.

Звільнення М.Флінна "менш ймовірно внесе значний курс на зміни найближчим часом", сказав чиновник.

Інший чиновник заявив, що відставка М.Флінна може зміцнити певних секретарів у кабінеті, в тому числі міністра оборони Джима Меттіса і держсекретаря Рекса Тіллерсона. При цьому ще один посалдовець сказав, що відставка М.Флінна може також посилити владу помічників президента Стіва Беннона і Стівена Міллера.

Демократи в конгресі США висловили занепокоєння з приводу подій, навколо М.Флінна і закликала до проведення засекреченого брифінгу представників адміністрації, щоб пояснити, що сталося.

"Ми передаємо цей запит до міністерства юстиції і ФБР цього вечора", - сказали демократи від Мічигану Джон Коньєрс і Елайджа Каммінгс від штату Меріленд.

Член палати представників конгресу США, демократ від штату Каліфорнія Адам Шифф заявив, що відставка М.Флінна не закриває питання з приводу його контактів з росіянами.

"Адміністрація Трампа досі повинна розкрити, хто був в курсі розмов Флінна з послом і чи діяв він за дорученням президента або інших посадових осіб, або з їхнього відома", - сказав А.Шифф.

Нагадаємо, радник Д.Трампа подав у відставку через скандал про "санкційні" переговори з послом РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу