ukenru
u-kongresi-ssha-vimagayut-vidklasti-znyattya-sanktsiy-z-kompaniy-rosiyskogo-oligarkha

У Конгресі США вимагають відкласти зняття санкцій з компаній російського олігарха

 • 8429 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Голови семи комітетів в Палаті представників Конгресу США у вівторок закликали міністра фінансів Стівена Мнучіна відкласти процес пом'якшення санкцій щодо підприємств, пов'язаних з російським олігархом Олегом Дерипаскою, а також вимагають від адміністрації президента США Дональда Трампа пояснити своє рішення щодо російського олігарха. Про це йдеться в листі, опублікованому на сайті комітету із закордонних справ США, передає УНН.

"Оскільки ми є головами комітетів з наглядовою юрисдикцією щодо реакції США на спроби Росії втрутитися в наші вибори і інші ворожі дії, у нас є ряд побоювань з приводу угоди, досягнутої США з паном Дерипаскою", – пишуть демократи.

У листі політики відзначили, що існує ряд додаткових питань, які члени Конгресу повинні вирішити, щоб повністю оцінити, чи є припинення санкцій щодо компаній Дерипаски виправданим.

"Ми просимо вас бути доступними для зустрічі з усіма зацікавленими членами у відповідній обстановці, щоб можна було повністю обговорити всі аспекти угоди, припинення санкцій і вплив, який ці рішення нададуть на зусилля США покінчити зі злісною діяльністю Росії, спрямованої на нашу країну. Крім того , ми просимо, щоб Казначейство відклало реалізацію скасування санкцій, щоб у вас було достатньо часу, щоб повністю проінформувати членів з цього питання і вирішити питання, що залишилися", – сказано в листі до Мнучіна.

Лист Мнучіну підписали сім голів комітетів.

Як повідомляв УНН, в грудні минулого року Конгресу повідомили про намір Мінфіну США скасувати санкції, введені проти компаній Олега Дерипаски En +, Rusal і ESE протягом 30 днів.

Українські Національні Новини

Політика