ukenru
u-koloniyi-v-rf-ne-priynyali-posilku-dlya-balukha

У колонії в РФ не прийняли посилку для Балуха

 • 8564 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Сестра Володимира Балуха Надія не змогла передати продукти та речі своєму братові у колонію в місті Торжок у Тверській області РФ. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення спільноти "Кримська правозахисна група" у Facebook.

"8 квітня сестра Володимира Балуха Надія не змогла передати продукти харчування та речі своєму братові в колонію №4 м. Торжок (РФ)", - повідомили правозахисники.

Відмову адміністрація колонії, як зазначається, аргументувала тим, що "понеділок - не прийомний день". Сестра Балуха 9 квітня знову відправиться в колонію, щоб передати Володимиру необхідну йому посилку.

Співробітники колонії підтвердили Надії, що Балух перебуває в цій колонії "на карантині". В адміністрації також сказали, що поки українця не розподілять в загін, побачення з ним неможливі. Раніше "Кримська правозахисна група" отримала неофіційну інформацію, що Балуха помістили в ШІЗО. Адміністрація колонії цю інформацію не підтверджує.

Володимир Балух з 29 березня 2019 року перебуває в колонії №4 у Тверській області РФ. Володимир Балух своєї згоди на переведення в РФ не давав, вказали правозахисники.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ РФ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій через свою проукраїнську позицію, прапор України, який був на подвір'ї його будинку. Суд в анексованому Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу.

Українські Національні Новини

Політика