ukenru
u-kndr-zayavili-pro-rozrobku-zbroyi-dlya-znischennya-vinischuvachiv-f-35

У КНДР заявили про розробку зброї для знищення винищувачів F-35

 • 12372 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. КНДР здійснює розробку спеціальних озброєнь для протидії винищувачам-бомбардувальникам п'ятого покоління F-35А, які закуповує у США Південна Корея. Про це йдеться в опублікованій в четвер агентством ЦТАК заяві глави дослідницького відділу інституту американістики при МЗС КНДР, повідомляє УНН.

"Безсумнівно, що покупка винищувача F-35A або так звану невидиму зброю знищення, націлену на забезпечення військової переваги над оточуючими країнами в регіоні і особливо на створення шляхів для нападу на Північ в разі виникнення надзвичайної ситуації на Корейському півострові", - наголошується в заяві .

"Таким чином, влада Південної Кореї всебічно кинула виклик угоді у військовій сфері, спрямованого на виконання Пханмунджомской декларації, де йдеться про те, що нарощування збройних сил проти один одного повинно бути припинено. У нас не залишається іншого вибору, як розробляти і тестувати спеціальну зброю, спрямовану на знищення смертоносних озброєнь, розміщених в Південній Кореї ", - йдеться в ньому.

Про розробку якого саме озброєння йдеться, не вказано. Агентство Kyodo вважає, що, швидше за все, в КНДР мають на увазі тактичні ракети.

Перший винищувач-бомбардувальник F-35А був переданий південнокорейським ВВС в кінці березня, повідомив ТАСС. До кінця цього року передбачена поставка в цілому шести таких машин, а всього контракт передбачає закупку 40 винищувачів до 2021 року.

Нагадаємо, США планувала постачати до Південної Кореї винищувачі F-35 на 10 млрд доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу